Shelter Make-Over

Probleem

Omdat er een structureel gebrek is aan woonruimte zijn opvanghuizen voorlopig de enige plekken waar daklozen zich thuis kunnen voelen. Helaas voelen deze plekken vaak zakelijk en ongezellig aan.

Uitdaging

Maatschappelijke- en zorginstellingen hebben de grootste moeite om het toenemend aantal daklozen op te kunnen vangen. Medewerkers en vrijwilligers besteden al hun tijd, energie en liefde aan vereiste zorg en begeleiding. De inrichting van de locaties is voornamelijk praktisch van aard. Daarnaast hebben de dakloze bezoekers of tijdelijke bewoners meestal geen invloed op de inrichting van hun onderkomen.

Oplossing

Festivalbouwers zijn bij uitstek gespecialiseerd in het creëren van kleurrijke werelden. Homebass Foundation slaat de handen ineen met The Paco Foundation en verschillende lokale festivals en clubs. Daklozen maken samen met zorgprofessionals, festival bouwers en vrijwilligers uit de muziekindustrie hun eigen opvanghuis beter. Zo maken we maatschappelijke opvang aantrekkelijk, ook voor de buurt.

Doelstellingen

Doelstellingen 1. De projectgroep Shelter Makeover geeft in 2021 minimaal vier opvanglocaties een kleurrijke upgrade.

2. Gedurende de looptijd van dit project nemen in de projectgroep minimaal 20 ervaringsdeskundigen plaats.

3. We stimuleren verbinding en dragen bij aan acceptatie in de wijk door minimaal 20 ervaringsdeskundigen en minimaal 100 vrijwilligers uit de stad samen te laten werken.

Deel dit project

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer weten of meedoen?

deel je idee

word vrijwilliger 

word partner

doneer

Bedankt voor je registratie.

Je ontvangt een bevestiging in je mailbox. 

Wil je nog een extra steentje bijdragen? Alle hulp is welkom. 

Doneer.