Event Unhoused

Probleem

Er bestaan veel stigma’s rondom dakloosheid. Daardoor worden veel dak- en thuislozen genegeerd of stom bejegend. Veel daklozen hebben te maken met psychische problemen, vaak door trauma’s en eenzaamheid. Hierdoor willen of kunnen ze zich vaak niet goed uitdrukken. Terwijl dat juist zo belangrijk is voor hun persoonlijke ontwikkeling. En onbekend maakt onbemind.

Uitdaging

Bed, bad en brood zijn de eerste levensbehoeften. Maar zingeving en expressie zijn essentieel voor het verwerken van trauma’s en het vormgeven van een nieuw perspectief. Zorgverleners en maatschappelijk werkers hebben hier maar beperkt ruimte voor.

Oplossing

Het is al lang bekend, – onder andere door veel werk van Warchild – dat muziek kan helpen bij het verwerken van trauma’s. Homebass brengt daklozen en muziekproducers samen om muziek te maken gebaseerd op hun ervaringen.

Onder begeleiding van een artistiek leider wordt een verhaal vormgegeven, zowel in woord en beeld. Zo wordt toegewerkt naar de ultieme climax: Samen luisteren naar de tracks rammend vol kwetsbaarheid, expressie en verdieping.

Doelstellingen

1) In 2021 vinden er minimaal 4 optredens plaats.

2) Naast de voorstellingen werken we toe naar een (fysiek) album én een film.

3) Het maakproces wordt een methodiek wat nog veel vaker in verschillende duo’s kunnen toepassen.

I.s.m Via berlin, LUX Nijmegen en onze maatschappelijk partners.

Deel dit project

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer weten of meedoen?

deel je idee

word vrijwilliger 

word partner

doneer

Bedankt voor je registratie.

Je ontvangt een bevestiging in je mailbox. 

Wil je nog een extra steentje bijdragen? Alle hulp is welkom. 

Doneer.