Sheltersuit Support

Probleem

Het is eind maart 2020. Het coronavirus walst over Europa. Blijf thuis – bleib zu Hause – restez à la maison – luidt het devies. Echter ‘herbergt’ Nederland nog steeds ongeveer 40.000 dak- & thuisloze mensen. Het wordt pijnlijk duidelijk hoe het in deze tijd als vanzelfsprekend wordt gezien dat iedereen een huis heeft, maar hoe kun je thuisblijven zonder thuis?

Uitdaging

Maatschappelijk partners en zorginstellingen weten zich met de eerste Covid golf nauwelijks raad. Net als de rest van Nederland nauwelijks. Hoe kunnen ze hun zorgtaken blijven vervullen?

Oplossing

Gelukkig zijn er helden die zich bekommeren om onze dakloze medemens. Zoals de kanjers achter Sheltersuit Foundation, die topkwaliteit wind- en waterdichte pakken maken voor buitenslapers over de hele wereld. Homebass had de nobele taak om een auto vol Sheltersuits te schenken aan dakloze Nijmegenaren. Samen met de Iriszorg, de Nunn en Straatmensen voor Straatmensen zorgden we dat onze dakloze stadgenoten zoals Henkie, Karel, Kristof en Gert geen kou meer hoeven te vatten. “Lekker werm!” aldus Henkie.

Doelstellingen

Nog meer sheltersuits in 2021!

Deel dit project

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer weten of meedoen?

deel je idee

word vrijwilliger 

word partner

doneer

Bedankt voor je registratie.

Je ontvangt een bevestiging in je mailbox. 

Wil je nog een extra steentje bijdragen? Alle hulp is welkom. 

Doneer.