Festival Based Living

Probleem

Nederland kent minimaal 40.000 daklozen. Door de enorme woningnood en de huidige corona crisis zal dit probleem snel groter worden. Met name het aantal economisch daklozen zal explosief toenemen. Daarnaast is het door de corona maatregelen voor opvanglocaties onmogelijk geworden om iedereen onderdak te kunnen bieden.

Uitdaging

Er is een acuut tekort van 315.000 woningen in Nederland. En binnen 10 jaar moeten er 1 miljoen woningen worden gebouwd in Nederland. Door verkeerd beleid, bureaucratie en regelgeving is het nu niet mogelijk om meer dan 66.000 woningen per jaar te bouwen. Het gaat dus nog jaren duren voordat er voldoende woningen zijn gerealiseerd.

Oplossing

De evenementen industrie is gespecialiseerd in het snel realiseren van kleurrijke werelden waar mensen zich thuis voelen.
 Evenementen zijn tijdelijk, schaalbaar, flexibel en volledig modulair. De realisatie is zeer stikstofarm. Met beperkte middelen kan de sector inspirerende omgevingen creëren samen met en voor daklozen, omwonenden en maatschappelijk partners. Duizenden professionals kunnen meteen kwalitatieve en waardige omgevingen creëren voor dak-en thuislozen.

In een veilige omgeving wordt natuurlijke kruisbestuiving gefaciliteerd. Een plek waar ex-daklozen, artiesten, creatieven, ondernemers, studenten en omwonenden samen leven en creëren.

Een kleine commune, met deels eigen faciliteiten en het inclusieve, open karakter van een festival. In een creatieve en kleurrijke omgeving, maken we maatschappelijke opvang aantrekkelijk.

Healing environments zorgen voor sneller herstel onder ex-daklozen, een fijnere werkomgeving voor ambulante zorgverleners en een leerzame en inspirerende omgeving voor alle bewoners.

Een nieuwe Homebass wordt gebouwd met lokale partijen. De werkwijze is hetzelfde, maar per gemeente sluiten we partnerships met lokale maatschappelijk partners, woningbouw coöperaties, festivals en cultuurmakers. Wij doen waar we goed in zijn: het bouwen van kleurrijke werelden. Noodzakelijke zorg laten we over aan onze maatschappelijke partners.


De festivaldorpen zijn een aanwinst voor elke wijk met een stukje braakliggend grond. Want de creatieve broedplaats, inclusief cafe, heeft een hoog ‘Please Stay In My Backyard’ gehalte. In welk seizoen dan ook. Elke woonplek heeft eigen sanitair. In de gedeelde wasserette en centrale vuurplek worden ontmoetingen gefaciliteerd.

Afhankelijk van de grootte kan een Homebass binnen 2 weken worden opgebouwd, en na een festivalduur van bijvoorbeeld 2 jaar, breken we deze in een nog kortere tijd af. 

Klik hier voor een impressie in vogelvlucht.


Dit project komt tot stand in samenwerking met o.a de Paco Foundation, Joes en Manon, de Gemeente Amsterdam Universiteit van Amsterdam en De Regenboog Groep.

Doelstellingen

– Eerste 3 woondorpen ontwikkelen in in 2021.

– Methodiek ontwikkelen waarmee vanaf Q3 2021 in heel Nederland festival dorpen kunnen worden gerealiseerd, variërend van 5 tot 500 woningen.

Deel dit project

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer weten of meedoen?

deel je idee

word vrijwilliger 

word partner

doneer

Bedankt voor je registratie.

Je ontvangt een bevestiging in je mailbox. 

Wil je nog een extra steentje bijdragen? Alle hulp is welkom. 

Doneer.