De inschrijf periode voor back2back is helaas beëindigd. We hebben ons doel van 500+ outfits behaald! Duizend maal dank aan al onze dansende deelnemers. 

De komende weken storten we ons op het sorteren en matchen van de kleding, wie weet zijn we binnenkort terug met een volgende ronde 😉

Op een andere manier bijdragen? Klik rechts op help mee →

Hoe werkt het?

Probleem

Dak- en thuislozen hebben een chronisch tekort aan warme, schone én mooie kleding. De luxe van kleding shoppen hebben ze niet. Ze moeten het vooral doen met (goedbedoelde) afdankertjes. Hoe je je kleedt is een onderdeel van wie je bent en vooral wie je wilt zijn. Het is bepalend voor je identiteit

Uitdaging

Millennials zijn modieus, creatief en heel handig met tweedehands- en vintage kleding. Ze willen heel graag iets bijdragen. Het liefst met een persoonlijk, betekenisvol gebaar. Maar als je iets doneert, of het nou geld of kleding is, weet je vaak niet hoe of waar het terecht komt.

Oplossing

Met gepersonaliseerde kledingpakketten steekt heel Housend Nederland daklozen in een nieuw jasje. Een stralend passende outfit voor elke dakloze. 

Hoe werkt 't?

  1. Housers zetten hun kledingkast op z’n kop en stellen een prachtige outfit samen. Met het gehele outfit gaan ze zelf op de foto.
  2. De outfit doen ze schoon en gevouwen in een thuis ontvangen Back 2 Bag.
  3. Ze plakken de tas dicht en scannen de QR code die op de doos zit. Via de code uploaden ze de foto en laten ze de nodige gegevens en een persoonlijk berichtje achter. De tas gaat op de post.
  4. Daklozen kiezen – op basis van de foto’s – de outfit die zij het mooiste vinden. Samen met onze maatschappelijk partners zorgen wij dat de outfits bij de juiste personen terecht komen.
  5. De ontvanger gaat met de outfit op de foto. Zo brengen we donateur en dakloze bij elkaar. #back2back.

Doelstelling

• Minimaal 500 daklozen gerestyled voor de kerst. 

Deel dit project

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

meer weten of meedoen?